A rendezvényekre on-line jelentkezhet. BelépésRegisztrációElfelejtett jelszó

Jane Haining Angol Nyelvi Emlékverseny döntője

Véget ért az idei Jane Haining Angol Nyelvi EmlékversenyMs. Jane Haining, a Skóciából származó angolszász nevelőnő 1938-tól haláláig a budapesti Skót Misszió (épületében maa VI. kerületi Vörösmarty Mihály Általános Iskola működik) iskolájának volt a vezetője. Az 1940-es évek elején bújtatta és menekítette a zsidó tanítványait és azok családját, amiért 1944 áprilisában a németek Auschwitzba hurcolták, ahol mártírhalált halt. Jane Haining nemes emberi magatartásának állít emléket a verseny, amelyet a Református Pedagógiai Intézet a Budapest VI. kerületi Vörösmarty Mihály Általános Iskolával és a budapesti Skót Misszióval közösen rendez meg.

Az idei versenyen a református iskolák kategóriájában 127, a budapesti állami iskolák kategóriájában 72 tanuló indult. Közülük 21-21 fő jutott a szóbeli döntőbe. A döntő eredményhirdetését megtisztelte jelenlétével Iain Lindsay, Nagy-Britannia budapesti nagykövete és Sümeghy Gyula, a Károli Gáspár Református Egyetem nemzetközi igazgatója is. A Károli Gáspár Református Egyetem és a Református Pedagógiai Intézet jóvoltából a református és a budapesti állami iskolai kategória győztesei, illetve a református felkészítő tanár 1 hetes skóciai utazást nyertek. 

Az eredmények honlapunkról letölthetők.

Képünkön a református győztes Orosz Tímea, a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon tanulója (felkészítő tanára: Durda Szilvia), édesanyja és Sümeghy Gyula, a KRE nemzetközi igazgatója társaságában.

További képek Galériánkban találhatók. Köszönet a fotókért Varga Gábor - Vargosznak.